Resor i rymden för “vanliga” människor är en gammal idé. Men det var inte förrän kring mitten av 1900-talet som man började tänka i kommersiella termer med bland annat storartade planer om hotell på månen. Sedan början av 2000-talet har flera pionjärer arbetet med att förverkliga rymdturism för alla gått framåt i en allt snabbare takt.

Rymdturism, resor för privatpersoner till rymden som är av turistkaraktär, dvs. för upplevelsen att ha vistats i rymden och äventyret i sig.

Än så länge är rymdturism bara något för en liten exklusiv skara människor med stora plånböcker. Men detta kommer snabbt att ändras då allt fler intresserar sig för rymdturism, både företag och privatpersoner. Även stora organisationer såsom NASA och ESA erkänner att det är endast genom kommersialisering av rymden som en utveckling mot billigare rymdfärder kan nås, både för professionella astronauter och privatpersoner. Det är där som rymdturismen kommer in i bilden.

Du kan läsa mer kring det senaste som händer inom rymdturism på Rymdturism.se.

Om 

Rymdturism-entusiast och Fil. Dr. i geologi. Ägare av SpaceEra och redaktör för Rymdturism.se som tar upp olika aspekter inom rymdturism-branchen. Jag håller också föredrag inom detta ämnesområde, och är alltid intresserad av olika uppdrag inom rymdturism.